FOTO: DVD Andrilovec, Razljev, Deanovec i Ribnica pripremaju se za Vatrogasnu olimpijadu

U Dugom Selu održana sjednica skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

Unatoč teškoj protekloj godini koja je bila obilježena pandemijom COVID-a 19 i razornim potresima, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije pokazala je izuzetnu operativnu spremnost čemu je zasigurno doprinijela višegodišnja priprema kroz različite vježbe i osposobljavanja – ocjena je koja se čula na godišnjoj skupštini Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije koja je održana u Dugom Selu, a kojom je predsjedao predsjednik Zajednice Slavko Povrlišek.

U izvješću o radu moglo se čuti i kako lani nisu mogle biti održane planirane vježbe, ali su zahvaljujući stalnom radu vatrogasci odradili mnogobrojne aktivnosti, a posebno vezano uz otklanjanje posljedica i pomoć postradalima u potresu. Ukupno je zabilježeno oko 3500 intervencija u kojima je sudjelovalo preko 12.000 vatrogasaca.

Po broju intervencija prednjačile su javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i Ivanić Grad, a među dobrovoljnim društvima Sveta Nedelja, Jastrebarsko i Dugo Selo. Redovito se radilo i na osposobljavanju vatrogasaca u različitim specijalnostima te radu s djecom i mladeži putem sudjelovanja u kampovima i kroz vježbe, a određen broj vatrogasaca sudjelovao i je na dislokacijama na Hvaru i Visu.

S ponosom je istaknuto i kako je dovršen proces prelaska na vlastitu infrastrukturu veze unutar Zajednice i sustav za upravljanje vatrogasnim intervencijama, a posebno je istaknuta činjenica da su čak četiri društva s područja županije izborila plasman na međunarodno vatrogasno natjecanje koje će se ove godine održati u Sloveniji. U muškoj konkurenciji Razdjel, Andrilovec i Deanovec, a u ženskoj konkurenciji Ribnica.

Na raspolaganju je Zajednica u prošloj godini imala 5,75 milijuna kuna, a značajan dio tog novca uložen je u nabavku opreme i vozila za potrebe pojedinih DVD-a, zatim za osposobljavanja, ali novca je bilo i za pokrivanje troškova liječenja vatrogasaca u Naftalanu.

Skupštinare su pozdravili, odali priznanje na dosadašnjem radu te izrazili želje za uspješan daljnji rad, gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika Gordan Filinić, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović te u ime domaćinske zajednice Dugo Selo njen predsjednik Nikola Rnjak.