FOTO: Dugoselska guska preuzela ključeve grada

Dugo Selo od danas ima novu vlast

Gradonačelnik Nenad Panian mirnim je putem svrgnut s vlasti, te su ključevi grada u rukama Dugoselske guske. Gradonačelnik Panian, bez prevelike borbe ključ grada je predao novoj vlasti, uz poruku da “paze kako će vladati s novcima kojih na računu ima”.

Primopredaja vlasti održana je ispred Male galerije uz meštra Nenada Haleuša Malog, koji je tom prilikom predstavio i novi broj Smrdljivog Martina.

-Ovo su vjerojatno najstarije novine satiričnog sadržaja na našim prostorima. Što sve piše lako je doznati, dijeli se besplatno unatoč inflaciji i svim ostalim nedaćama- istaknuo je Haleuš i pozvao sve u nedjelju na Dugoselski fašnik, koji će se od 10 do 14 sati održati na prostoru kod POU-a (bivše Partizanovo igralište).

-Najbolje maškare očekuju bogate nagrade. Za ples pod maskama zadužena je grupa Nova. Pripremljen je i sadržaj za najmlađe poput radionica izrade maski i facepainting. Fašniku će se kazna izreći oko 13,30 sati- poručio je glavni meštar cijele fašničke parade Nenad Haleuš Mali.

Također, narednih se dana u prostoru Male galerije mogu se razgledati maske koje su napravili učenici 2.b OŠ Ivan Benković pod voditeljstvom Sofije Štefanac Klobučar te mali polaznici likovnog tečaja POU-a koje vodi Mateja Čolak.