FOTO: Dubravica proslavila svoj dan, načelnik Štritof najavio daljnju brigu za sve generacije mještana

Općina Dubravica uz blagdan svete Ane slavi svoj dan

Slavljenički vikend u Dubravici započeo je otvaranjem zgrade javne namjene, a nastavljen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj su nazočili načelnici i gradonačelnici susjednih gradova i općina iz Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.

O proteklom jednogodišnjem razdoblju prikazan je video uradak, kroz koji su prezentirani svi realizirani projekti.

-Značaj uzlet u smislu razvoja krenuo je novim formiranjem općine 1995. godine. Uspostavom općine u proteklih 27 godina provodi se plinofikacija, grade se kilometri nerazvrstanih cesta, nova zgrada mrtvačnice, nova škola sa sportskom dvoranom, nogostupi, javna rasvjeta, uređuje se i otvara dječji vrtić, kao i cijeli niz drugih značajnih projekata za našu lokalnu zajednicu- kazao je načelnik Marin Štritof, osvrnuvši se na realizirane projekte u proteklih godinu.

-Ponosan sam što sam rođen u ovom kraju, kraju vrijednih i marljivih ljudi. Zahvaljujući Zagrebačkoj županiji i resornim ministarstvima realizirali smo sve zacrtane projekte. Nastavili smo ulagati u djecu školskog i predškolskog odgoja, kako bi naše mlade obitelji ostale ovdje. Uz pomoć županije i države omogućili smo bolji i kvalitetniji prijevoz, koji je za starije od 65 potpuno besplatan. Zahvala svim našim udrugama koje su nastavile s djelovanjem na dobrobit svih naših mještana- istaknuo je Štritof, koji vjeruje kako će uspjeti zadržati sve mještane na području općine, koja je sve interesantnija i za doseljavanja, jer je evidentan porast interesa za kupnjom zemljišta.

Kako je i sam načelnik istaknuo Zagrebačka županija uvelike je pripomogla u realizaciji brojnih općinskih aktivnosti, a u tom smjeru, nastavit će se i dalje poručio je zamjenik župana Damir Tomljenović.

-Načelnik je ovdje odlučio osluškivati puls svojih mještana i realizirati ono što je njima potrebno. Zagrebačka županija to prepoznaje i sudjeluje u realizaciji tih projekata, što će i dalje biti tako. Bitno je da ljudi sami mogu birati svoje čelnike koji će upravljati onime što se događa na njihovom području- poručio je Tomljenović.

Uoči sjednice u župnoj crkvi Svete Ane u Rozgi služena je sveta misa, a proslava Dana općine nastavlja se malonogometnim turnirom sela i koncertom Alke Vujice, koji su na rasporedu sutra.