Okupilo se dvadesetak izlagača junadi

FOTO: Dubrava se vratila korijenima, održan prvi Dubravski stočarski sajam

Ova manifestacija ima za cilj oživjeti tradiciju sajmovanja i potaknuti mlade na bavljenje poljoprivredom
DSC_2280

Savez uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i Grada Zagreba, uz podršku Općine Dubrava, organizirao je u nedjelju na prostoru Dudnjaka prvi Dubravski stočarski sajam, koji je okupio brojne uzgajivače stoke iz cijele regije. Ova manifestacija ima za cilj oživjeti tradiciju sajmovanja i potaknuti mlade na bavljenje poljoprivredom.

-Dubrava je oduvijek bila poljoprivredni i stočarski kraj. Naš glavni motiv bio je vratiti stočarski sajam doma i pružiti priliku mladima da se okupe i razmijene iskustva-naglasio je načelnik Tomislav Okroša.

Uz Općinu Dubravu u organizaciji sajma sudjelovali su još Zagrebačka županija, Ministarstvo poljoprivrede, kao i brojni sponzori.

-Očekujemo da će ovaj sajam doprinijeti razvoju lokalne ekonomije i motivirati mlade poljoprivrednike da nastave s ovim plemenitim zanimanjem- poručio je načelnik.

Zadovoljni što je ideja sajma sprovedena u djelo su i članovi Središnjeg saveza hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda.

-Ovaj sajam mnogo znači za našu zajednicu. Nadamo se da će potaknuti mlade da se više uključuju u poljoprivredu i stočarstvo, unatoč izazovima s kojima se susrećemo- kazao je Horvatić.

U ime Vlade RH i ministarstva poljoprivrede otvorenju Sajma odazvao se Zdravko Barać, ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane.

-Stočarstvo je grana s najvećom dodanom vrijednošću, a mi iz godine u godinu brojnim mjerama nastojimo dati što veću potporu stočarstvu- naglasio je Barać.

Sajam je okupio dvadesetak izlagača koji su pokazali svoja grla, a veliku podršku okupljenih posjetitelja dobili su najmlađi, koji su sudjelovali u Bambino kupu.

 

Agro
Događanja
Dubrava