FOTO: Dragutinu Šodecu posthumno i Juri Miškoviću Nagrade za životno djelo Općine Brckovljani

Na danas održanoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Brckovljani istaknutim pojedincima uručena su Javna priznanja

Nagrade za životno djelo primili su dugogodišnji ravnatelj Osnovne škole Stjepan Radić Jure Mišković i posthumno Dragutin Šodec za njegovanje kulturnih običaja Općine Brckovljani kroz likovnu umjetnost i stvaralaštvo.

-U školstvu sam proveo pedeset godina od svoje šeste godine, tako da me ova nagrada veseli jer sam ju dobio u sredini u kojoj sam radio i živio- kazao je Jure Mišković, koji je 22 godine bio ravnatelj Osnovne škole Stjepan Radić, a neizbrisiv je trag ostavio i u sportskom životu, prvenstveno kroz nogomet i rukomet.

-Drago mi je što sam mogao pomagati svima drugima, pogotovo mladima- zaključio je Mišković.

Zahvalnice Općine Brckovljani i novčane nagrade od 1500 kuna uručene su najuspješnijim članicama Karate kluba Brckovljani; Temiji Palinkaš, Riti Golubić i Luciji Ferenček, dok je Zahvalnicu primila Udruga Hrvatski vitezovi – ratni veterani ’91 Brckovljani za doprinos u ostvarivanju prava sudionika Domovinskog rata.

Priznanje Općine Brckovljani primio je Nogometni klub Brcko za uspješne rezultate i rad s mlađim kategorijama u sezoni 2021./2022.