FOTO: Donacija slika Vukovarskoj bolnici

U Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana upriličena je primopredaja donacije likovnih radova, koje su bolnici darovali članovi Udruge Peski Art iz Đurđevca. U ovoj akciji sudjelovalo je i dvoje slikara s područja Zagrebačke županije; Sanja Benko iz Farkaševca te Dražen Milenković iz Dubrave. 

Program posjete Vukovaru započeo je polaganjem vijenca kod spomen obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari i razgledavanjem Spomen doma Ovčara te paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskoga rata, nakon čega je ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac s Franjom Mihočkom, predsjednikom Udruge potpisala Darovnicu o donaciji likovnih radova.

-Riječ je o 40 likovnih radova od 37 autora iz devet hrvatskih županija. Slike su nastale na petoj likovnoj radionici održanoj u sklopu manifestacije Podravina svojemu Generalu koja se održava u čast generala Mladena Markača, s obzirom na to da je on naš sugrađanin i heroj Domovinskog rata – rekao je predsjednik Udruge Peski Art Đurđevac Franjo Mihočka.