Vatrogasci se okupili u Ivanić-Gradu

FOTO: Deželićev memorijal okupio 21 ekipu, DVD Razljev najbolji kod muških A ekipa

U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Ivanić-Grada na Sportskom parku Zelenjak održano je 24. izdanje vatrogasnog memorijala Gjure Deželića
DSC_0233

U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Ivanić-Grada na Sportskom parku Zelenjak održano je 24. izdanje vatrogasnog memorijala Gjure Deželića, koji se ujedno boduje za Kup Hrvatske. Današnje natjecanje okupilo je 21 ekipu s više od 220 vatrogasaca, koji su se natjecali.

-Ekipe su nam došle iz šest županija, tako da smo pokrili Hrvatsku od Dalmacije do Središnje i Istočne Hrvatske. Odaziv uvijek može biti i bolji, jer prije korone smo imali i stotinjak ekipa, sada nas čeka puno posla da vratimo natjecanjima takvu masovnost- istaknuo je zapovjednik JVP Ivanić-Grad Tomislav Abramović.

Pobjednici po kategorijama bili su; DVD Razljev (muški A), DVD Mladost Kaštel Sućurac (muški B), DVD Palinovec (žene A), DVD Potok (žene B), INA Sisak (profesionalne postrojbe A) i JVP Varaždin (profesionalne postrojbe B).

-Svako ovakvo događanje jako je značajno za vatrogastvo. Osim toga, pobjednici Kup natjecanja stječu pravo na nastup na državnom natjecanju koje će se ove godine održati 9. rujna u Novalji- rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Povrlišek, kazavši nam kako se s područja Zagrebačke županije već sedam ekipa djece i mladeži plasiralo na državno natjecanje.

-Moram i mogu biti ponosan na rezultate naših vatrogasaca, jer stvarno imamo izuzetno dobre natjecateljske ekipe koje postižu vrhunske rezultate- poručio je Povrlišek.

U ime Ivanić-Grada natjecanju se odazvao zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj koji je istaknuo kako je ovo lijepa promocija vatrogastva.

-Veseli me rezultat našeg DVD-a Razljev, koji se pokazao najboljim na ovom području, tako da se mi na području Otoka Ivanić imamo čime ponositi. Našim se vatrogascima treba zahvaliti na organizaciji Memorijala, jer s ovakvom promocijom imat ćemo i više vatrogasaca- zaključio je Cuvaj.

REZULTATI 24. MEMORIJALA GJURE STJEPANA DEŽELIĆA
MUŠKI A: 1. DVD Razljev, 2. DVD Palinovec, 3. DVD Tugonica-Podgrađe
MUŠKI B: 1. DVD Mladost Kaštela Sućurac, 2. DVD Ribnica, 3. DVD Virovitica
ŽENE A: 1. DVD Palinovec, 2. DVD Gardinovec, 3. DVD Volavje
ŽENE B: 1. DVD Potok
PROFESIONALNE POSTROJBE A: INA Sisak
PROFESIONALNE POSTROJBE B: JVP Varaždin

Događanja
Ivanić-Grad