FOTO: Češka beseda održala još jedan sjajan Božićni koncert

Češka beseda Zagrebačke županije sinoć je u Restoranu Sablić u Dubravi održali tradicionalni Božićni koncert, koji je ove godine proslavio mali jubilej, jer je održan po deseti puta. Uz domaćine koncerta, Češku besedu na koncert su nastupili zbor Osnovne škole Dubrava te Ženski pjevački sastav Lile iz Svetog Ivana Žabnog.

-Hvala Vam svim još jednom što nas podržavate i dolazite na naše koncerte. Večeras će te više puta čuti riječ Vanoce i Vanočni, što znači Božić i božićni, a u tom ugođaj bit će i naš koncert- kazao je predsjednik Češke besede Darko Dragija, obračajući se nazočnima uoči koncerta.

Članovi Češke besede i ovom su se prilikom svojim vjernim štovateljima zahvalili božićnim češkim pjesmama na moravskom glazbenom izričaju, a posebno lijepo bilo je za čuti češko-hrvatsku verziju pjesme „Bile Vanoce/Bijeli Božić“, u izvedbi članova Besede i zbora Osnovne škole Dubrava.

Već tradicionalno koncert je završio zajedničkom izvedbom „Narodi nam se“, u kojoj su se izvođačima na pozornici priključili i ravnateljica Osnovne škole Dubrava Marijana Kozumplik Kemenović te načelnik Tomislav Okroša.