FOTO: Centar Križa poprima nove konture

Načelnik Općine Križ obišao je radove u centru Križa gdje je u tijeku uređenje nogostupa kroz Zagrebačku ulicu. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 400 tisuća kuna, za što je Općina od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobila sufinanciranje u iznosu od 100 tisuća kuna.

Ovi radovi predviđaju demontažu postojećeg sloja asfalta te postavljanje novih granitnih kocki, kao i nove javne rasvjete.

-Riječ je o 1350 kvadrata nogostupa odnosno preko 600 metara- otkrio nam je načelnik Magdić, najavivši tom prilikom i skorašnji početak radova na parkiralištu kod zgrade trgovačkog društva Poduzetnička zona Križ d.o.o., gdje će se tom prilikom ugraditi i invalidska rampa.

Također, u tijeku su i radovi na izmjeni krovišta na Domu kulture Josip Badalić. Ova investicija vrijedna je 840 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo kulture osiguralo 300 tisuća kuna. Ovim radovima zaokružit će se vanjski radovi, čime bi se Općina okrenula prema traženju izvora financiranja kako bi se Dom kulture uredio i iznutra.

Hrvatska
Križ
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija