FOTO: Bučijada navršila punoljetnost, ovogodišnje izdanje još jednom porušilo sve rekorde

Bučijada je, iz godine u godinu sve ljepša i veća manifestacija na kojoj svatko od posjetitelja može pronaći nešto za sebe

U vikendu za nama održano je 18. izdanje Bučijade, najposjećenije turističko- gospodarske i gastronomske manifestacije u Zagrebačkoj županiji na kojoj je proizvode od buče ponudilo više od 160 izlagača na 13 lokacija. Bučijada je, iz godine u godinu sve ljepša i veća manifestacija na kojoj svatko od posjetitelja može pronaći nešto za sebe. Uz najbolje proizvode, Turistička zajednica Ivanić-Grada ponudila je i bogat program, u kojem je vrhunac bio subotnji koncert Gibonnija.

-Svatko tko je došao nije požalio. Uz gastronomsku ponudu ponudili smo i bogati popratni sadržaj za cijelu obitelj i za cijeli dan- istaknula je direktorica TZ Ivanić-Grad Ana Gašparović.

Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije uz Ivanić-Grad je bio vezan četiri godine, a ponovni dolazak na Bučijadu ugodno ga je iznenadio vidjevši veliki broj posjetitelja koji su se okupili već za subotnjeg otvorenja manifestacije.

-Bučijada je prva manifestacija od 300-tinjak njih koliko ih imamo u Zagrebačkoj županiji. Ovdje je napravljeno upravo ono što je bilo zamišljeno, okupljeno je mnoštvo OPG-ova i proizvođača koji su ovdje pronašli način kako plasirati proizvod na tržište- kazao je Tomljenović uz poruku;

-Sretan 18. rođendan Bučijadi i neka ova manifestacija i dalje doprinosi turističkoj ponudi Zagrebačke županije.

Od male manifestacije s par OPG-ova Bučijada je narasla do impozantnih brojki koje je danas krase.

-Ovaj kraj je tradicionalno vezan uz poljoprivredu, bogat proizvodnjom buča, pa mi je drago da je Grad prepoznao poticanje udruživanja, promocije i podizanja kvalitete proizvoda- rekao je izaslanik predsjednika Vlade i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

Sve ovo učinilo je ponosnim i gradonačelnika Javora Bojana Leša, koji nije krio zadovoljstvo ovakvim razvojem manifestacije koja je prepoznatljiva i van Zagrebačke županije.

-Bilo je vrijedno doći u Ivanić-Grad i kušati delicije od buče, ali i kupiti proizvode od naših vrijednih OPG-ovaca koji su tu bili s nama. Važnost Bučijade je velika, od gospodarskog do turističkog smisla. Ovo je manifestacija koja je prepoznatljiva na cijelom nivou Hrvatske- zaključio je gradonačelnik Leš poručivši kako je Bučijada danas brend grada.