FOTO: 20 konjskih zaprega prošlo Kloštrom

Povodom Dana Općine Kloštar Ivanić, na Sportskom parku u Kloštru održana je tradicionalna 17. državna i 22. županijska izložba konja izvornih i zaštićenih pasmina. Izložbu je obogatilo 20 konjskih zaprega koje su osim posjetitelja Sportskog parka mogli vidjeti i svi ostali žitelji Kloštra, budući da je povorka prošla središtem mjesta.

-Na ovaj način štitimo našu tradiciju i kulturu zaštićenih pasmina konja ovih područja- poručio je načelnik Željko Filipović, kojeg raduje što se izložba već više od dva desetljeća održava upravo u Kloštru.

Jedan od većih zaljubljenika u konje na području Kloštra je Josip Tučkorić, poznatiji kao mentor Joža, koji nije propustio niti ovogodišnju izložbu.

-Konji nam danas služe za kulturna događanja, a posljednjih godina poboljšali su se i poticaji, tako da nam je sada lakše- kazao je popularni mentor Joža.

Nije izostalo niti narodno veselje uz kloštranski ždrebeći gulaš i ostale kloštranske specijalitete, a održan je i nastup folklornih skupina „Kloštranski škrilak“.