FLORIJANOVO U DUGOM SELU: Vatrogasci prošli gradom, za petak najavljena taktičko-pokazna vježba

Prije mimohoda, brojni predstavnici svih vatrogasnih društava prisustvovali su svetoj misi u Župnoj crkvi sv.Martina biskup
280406252_10227815123753612_5941195113512075399_n

Povodom vatrogasnog blagdana i Dana hrvatskih vatrogasaca – Svetog Florijana, Vatrogasna zajednica Grada Dugog Sela organizirala je u nedjelju svečani mimohod vatrogasaca glavnom gradskom prometnicom. Prije mimohoda, brojni predstavnici svih Dobrovoljnih vatrogasnih društava – Leprovice, Donjeg Dvorišća, Prozorja, Ostrne, Dugog Sela i Andrilovca,, kao i predstavnici VZG Dugo Selo na čelu s predsjednikom Nikolom Rnjakom i zapovjednikom Željkom Remenarom, u nazočnosti gradonačelnika Nenada Paniana te načelnika dugoselskog Stožera civilne zaštite Nikole Tominca prisustvovali su svetoj misi u Župnoj crkvi sv.Martina biskupa.

-Tijekom protekle dvije pandemijske godine vatrogasci su osim u vatrogasnim intervencijama sudjelovali i svim drugim intervencijama koje su se tražile od nas. U svakom pogledu, vatrogasci su uvijek aktivni- rekao je predsjednik VZ Grada Dugog Sela Nikola Rnjak, istaknuvši kako se cijelo to vrijeme nabavljala oprema, dok su se vatrogasci dodatno osposobljavali.

Gradonačelnik Nenad Panian pohvalio je angažiranost vatrogasaca u svim životnim uvjetima grada.

-Vatrogasci su stup civilne zaštite, no vatrogasci sudjeluju i u svim ostalim aktivnostima. Naše vatrogastvo napreduje velikom brzinom, a imamo i nove planove koje vjerujem kako ćemo zajedničkom sinergijom i realizirati- poručio je Panian.

VZ Grada Dugog Sela u petak 13. svibnja održat će taktičko-pokaznu vježbu, a najavljeno je i skorašnje otvorenje garaže DVD-a Ostrna.

Događanja
Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Zagrebačka županija