Filmom “Iznimka” otvoren 12. Festival tolerancije koji donosi više od 65 filmova

Ratnom dramom “Iznimka” Davida Leveauxa, u nedjelju je u zagrebačkom Kinu Europa otvoreno dvanaesto izdanje Festivala tolerancije – JFF Zagreb, koji će tijekom sedam dana, s ciljem većeg uvažavanja različitih i drugačijih u današnjem društvu, predstaviti više od 65 filmova i bogati popratni program.

Zamjenica zagrebačkog Olivera Majić istaknula kako Festival tolerancije pokazuje da je Zagreb otvoreni grad, grad otvorenih ljudi, tolerantan, human i da različitost rješava u kvalitetnom dijalogu. Upravo zbog toga fokus Festivala je na razvijanju tolerancije, prihvaćanju različitosti, otvaranju platformi za vođenje i učenje dijaloga te razgovorima o raznim temama, od Drugog svjetskog rata i holokausta do danas društveno-aktualnih tema, poput silovanja ili zlostavljanja žena.

Filmski program festivala donosi dugometražne, kratkometražne, dokumentarne, dječje i animirane filmove europske i svjetske produkcije, a popratni sadržaj, uz niz gostiju, okrugle stolove, predavanja, diskusije, edukativne programe, izložbe.

Filmovi će se do 14. travnja prikazivati u kinima Europa i Tuškanac te, od ove godine, i u Kinoteci.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo