Filip Mihaljević na korak do odličja u Torunu

Hrvatski rekorder u bacanju kugle borit će se večeras za odličja na atletskom dvoranskom Europskom prvenstvu u poljskom Torunu, gdje je u jutrošnjim kvalifikacijama ostvario peti rezultat
filip mihaljević Marko Prpić/PIXSELL

Hrvatski rekorder u bacanju kugle 26-godišnji Filip Mihaljević borit će se večeras (20:35 sati) za odličja na atletskom dvoranskom Europskom prvenstvu u poljskom Torunu, gdje je u jutrošnjim kvalifikacijama ostvario peti rezultat (20,40 m).

Kvalifikacijska norma je bila postavljena na 21 metar, a Mihaljević je u prvom pokušaju bacio 20,40 m, u drugom je nakon kraćeg hica namjerno prestupio, a u trećoj seriji nije ni izašao na bacalište.

Drugi hrvatski reprezentativac koji je danas nastupio u kvalifikacijama bio je trkač na 400 metara Mateo Ružić. Sa svojim najboljim vremenom u ovoj sezoni 47.49 sekundi Ružić je bio peti u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a samo su dvojica najboljih iz svake grupe izborili mjesto u polufinalu. Ružić je među 49 trkača imao 26. rezultat.

Od hrvatskih predstavnika u Torunu će nastupiti još dvije atletičarke, Ivana Lončarek i Klara Koščak, koje će startati u sutrašnjim kvalifikacijama na 60 m prepone.

Hrvatska
Sport