Festival tolerancije seli se na Bundek

Kvalitetne filmove i zanimljiv popratni program s uvijek istom misijom - brigom za tolerantno, napredno, solidarno i potencijalima bogato društvo pripremio je za posjetitelje 14. Festival tolerancije, što će se održati od 28. lipnja do 4. srpnja na otvorenom na zagrebačkom Bundeku
FT-vizual3

Kvalitetne filmove i zanimljiv popratni program s uvijek istom misijom – brigom za tolerantno, napredno, solidarno i potencijalima bogato društvo pripremio je za posjetitelje 14. Festival tolerancije, što će se održati od 28. lipnja do 4. srpnja na otvorenom na zagrebačkom Bundeku.

– Mislili smo da je trinaesto izdanje Festivala bilo nesretno za nas s obzirom da smo se morali izmjestiti u zadnji čas iz Kina Europa, no evo ga – ni broj četrnaest nije puno sretniji. Svejedno, unatoč svim nedaćama, vjerujemo da imamo sjajno festivalsko izdanje, smatra direktorica toga festivala Nataša Popović.

Voditelj filmskih programa Festivala tolerancije Hrvoje Pukšec posvjedočio je da su puno toga planirali za ovo festivalsko izdanje, a vjeruje kako su na na kraju i pripremili sjajan filmski program. Objasnio je da dvanaest iznimnih filmova progovaraju na atraktivan, čak i humorističan način o svim onim temama kojima se Festival i Udruga bave – promicanjem ljudskih prava.

Festival nudi i dvije sjajne izložbe. Tako je, u suradnji s poznatim hrvatskim dizajnerima i UNHCR-om Hrvatska u javnom prijevozu u Dubrovniku, Osijeku, Splitu, Zadru i Zagrebu postavljena “ReD” – izložba dizajniranih plakata koji tematiziraju položaj izbjeglica u svijetu i Hrvatskoj i koja se može pogledati do 28. lipnja. Druga izložba, “Križ pomirenja” multimedijalne, angažirane i avangardne umjetnice Vere Fischer moći će se pak vidjeti od 29. lipnja u Galeriji Erdeljac.

A kako je festival poznat i po sjajnoj svirci, najavljeno je kako će ove godine zasvirati Porto Morto DJ Set, DJ Felver, The Bonebomb, SoulBeat, Nepenthe, Le Zbor i Zbor Domaćigosti.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska