Europski tjedan mobilnosti u Zagrebu okupio 60-ak udruga

Središnje događanje je svakako Europski dan bez automobila te neizostavna Zagrebačka žbica
PXL_220915_11690863 Petar Glebov/PIXSELL

Grad Zagreb i ove godine sa 60-ak događanja i s mnogobrojnim partnerima, među kojima su i udruge osoba s invaliditetom, sudjeluje u Europskom tjednu mobilnosti koji se pod sloganom “Mobilnost s nultim emisijama za sve!”, održava od 16. do 22. rujna. Povelju kojom se Grad Zagreb i službeno priključio Europskom tjednu mobilnosti potpisala je danas u Gradskoj upravi zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Aktivnosti su prema riječima pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romane Galić prilagođene epidemiološkim mjerama te ih je nešto manje nego prošlih godina, dok će se neke od edukacija održati on-line.

Glavni događaj Europskog tjedna mobilnosti je 22. rujna – Europski dan bez automobila, kada će tradicionalno središnji dio Zagreba od 8 do 20 sati biti zatvoren za promet, a u 18 sati održat će se Zagrebačka žbica, vožnja biciklima ulicama grada. Ove godine će po prvi puta, zbog koronavirusa, biti potrebne prijave na Žbicu jer je broj sudionika ograničen.

Građani se za Žbicu mogu prijaviti na internetskim stranicama Grada, a osobno se mogu prijaviti u subotu od 10 do 14 sati na Zrinjevcu.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska