Zagreb Para Swimming Open

Ekipe Natatora prvaci Hrvatske u paraplivanju

Na natjecanju je nastupilo 130 plivačica i plivača iz 12 hrvatskih klubova i 5 stranih ekipa
plivanje

Plivači Natatora ekipni su pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji na 4. Otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju koje je proteklog vikenda održano na zagrebačkom bazenu Svetice.

Ekipno PH održano je u sklopu 14. izdanja Zagreb Para Swimming Opena na kojem je nastupilo 130 plivačica i plivača iz 12 hrvatskih klubova i 5 stranih ekipa. U konkurenciji paraplivača pobijedio je Natator sa 12.567 bodova, drugo mjesto osvojio je splitski PK Cipal (9.431), dok je treća bila riječka Forca (6.196). U ženskoj konkurenciji također je slavio Natator s 9.753 boda, drugi je HPPS (2.167), a treći Cipal (1.941).

– Od rezultata potrebno je izdvojiti nastupe naših reprezentativaca koji krajem srpnja putuju na Svjetsko paraplivačko prvenstvo u Manchester. Paula Novina je isplivala rezultate na nivou osobnih rekorda što je odličan pokazatelj s obzirom na to da se nalazi u punom procesu treninga te je još uvijek prisutna velika količina umora. Emma Mečić je u disciplini 400 metara slobodno, koja je ujedno i njena najbolja disciplina, popravila svoje vrijeme za dvije sekunde što zaslužuje sve pohvale. U disciplini sto metara leđno također je postavila osobni rekord dok je u preostalim disciplinama bila na nivou svojih najboljih vremena. Nikolina Mitar je, bez obzira na nešto slabije isplivani rezultat, pokazala kako će i ona konkurirati za ulazak u finale Svjetskog prvenstva, naglasio je izbornik Igor Berislavić.

Svjetski i europski prvak i brončani paraolimpijac iz Tokija, Dino Sinovčić nije nastupio u Zagrebu jer se nalazi na pripremama na Tenerifima.

– Dino se trenutačno muči s ozljedom te se svi skupa nadamo da će se uskoro u potpunosti oporaviti, dodao je Berislavić.

Na natjecanju su revijalno nastupili i plivači bez invaliditeta kako bi se istaknuo značaj inkluzivnosti u sportu.

– Omogućili smo nastup i plivačima bez invaliditeta iz PK Natator koji provodi inkluzivne programe i omogućuje svoj djeci ravnopravno sudjelovanje u plivanju i tjelesnoj aktivnosti. Želja nam je sa Zagreb Para Swimming natjecanjem pokazati što osobe s invaliditetom mogu postići kada se uklone prepreke za uspjeh, kazala je direktorica natjecanja Ana Sršen.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport