Dvojica navijača uhićena nakon nereda na Dinamovoj utakmici u Bijelom Brdu

Provode se daljnja kriminalistička istraživanja s ciljem identifikacije svih navijača koji su tijekom nogometne utakmice narušavali mir
navijači Sanjin Strukić/PIXSELL

Dvojica navijača uhićena su zbog neprimjerenog skandiranja i kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima na jučerašnjoj utakmici Dinama i BSK-a u Bijelom Brdu, izvijestila je osječko-baranjska policija.

Utakmica je odigrana u sklopu hrvatskog nogometnog kupa, na stadionu BSK-a u Bijelom Brdu, a pratilo ju je oko 1100 navijača. Tijekom utakmice je došlo do neprimjerenog skandiranja skupine navijača, a prije, tijekom i nakon nogometne utakmice policija je uhitila dva navijača zbog počinjenih prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi nisu mogli potvrditi da su uhićeni navijači Dinama iz skupine Bad blue boys, navodeći kako se, u suradnji sa zagrebačkom Policijskom upravom, provode daljnja kriminalistička istraživanja s ciljem identifikacije svih navijača koji su tijekom nogometne utakmice kršili zakon. Po završetku kriminalističkih istraživanja Policijska uprava obavijestit će javnost o rezultatima izvida, navode u policiji.

Kako su prenijeli pojedini mediji, tijekom utakmice, skupina navijača uzvikivala je uvredljive i prijeteće parole prema mještanima srpske nacionalnosti, koji čine većinu stanovništva u Bijelom Brdu te veličala nacističku tvorevinu iz Drugog svjetskog rata NDH.

Crna kronika
Hrvatska