Vatrogasna inventura

DVD Obedišće Ježevsko malo društvo velikog srca

O aktivnostima u DVD-u Obedišće Ježevsko porazgovarali smo s predsjednikom Igorom Gregurićem i zapovjednikom Antonijem Metićem
DSC_7674

1987. u Obedišću Ježevskom osnovano je dobrovoljno vatrogasno društvo, koje je zahvaljujući entuzijazmu mještana opstalo do današnjeg dana. Vatrogasni dom podigli su sami mještani, a isti je u proteklom razdoblju energetski obnovljen, a od nedavno uz dom je izgrađeno i vatrogasno spremište odnosno garaža.

Inicijativu za izgradnjom spremišta dalo je samo društvo koje se prijavilo na Javni poziv Zagrebačke županije gdje su dobili potporu od 9 tisuća kuna, nakon čega je u pomoć priskočila Općina koja je osigurala ostatak sredstava u iznosu od 10.203,07 eura, a veliki obol realizaciji cijelog projekta dali su i sami članovi društva svojim dobrovoljnim radom.

-Spremište je izgrađeno u nepunih godinu i pol dana. Hvala svima koji su nas podržali- naglasio je zapovjednik DVD-a Obedišće Ježevsko Antonio Metić napomenuvši kako je realizacijom ovog projekta oslobođena jedna dodatna prostorija u vatrogasnom domu.

-U planu nam je tu prostoriju kroz ovu godinu urediti u prostoriju za sastanke i druženja, gdje ćemo vjeruje uskoro okupljati i naše mlade kako bi ih od najranije mladosti poticali na bavljenje vatrogastvom- rekao je Metić, koji je na dužnost zapovjednika DVD-a Obedišće Ježevsko izabran 2021. godine.

Novi prostori dakako uvelike će doprinijeti daljnjem još kvalitetnijem radu društva koje u svom sastavu ima tridesetak članova, od čega je 10 operativaca, a ponosni su i na pet članova vatrogasne mladeži.

-Sada smo puno spremniji za intervencije, ali i naš rad je itekako poboljšan- ističe predsjednik Igor Gregurić koji nam je otkrio planove društva za ovu godinu.

-Želja nam je povećanje broja članova društva, kao i spremnost zbog čega ćemo na školovanja slati sve veći broj ljudi, kako bi bili operativno što spremniji.

Danas, 36 godina kasnije za DVD Obedišće Ježevsko s pravom se može reći kako je to “malo društvo, velikog srca”.

-Ponosni smo na to. Nemamo puno članova, no svi naši članovi jako su vrijedni i trude se u izvršavanju svih zadataka. Svi oni ovdje nesebično ostavljaju svoje vrijeme radi napretka i razvijanja vatrogasne djelatnosti i poboljšanja operativne spremnosti, ali i ostavljanja imovine svojim nasljednicima- za kraj će zapovjednik DVD-a Obedišće Ježevsko Antonio Metić.

Događanja
Naši ljudi našeg kraja
Rugvica