Dugoselac Dario Cebić zvijezda Međunarodnog natjecanja i festivala umjetnosti u Parizu

Sa svojim autorskim skladbama "Kromatska fantazija" i "Vision – za klavir, udaraljke i harfu" osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju

Dugoselac Dario Cebić osvojio je 1. nagradu i zlatnu medalju na “International Competition and Festival of Arts Paris” sa svojim autorskim skladbama “Kromatska fantazija” i “Vision – za klavir, udaraljke i harfu”.

To je samo jedna u nizu brojnih nagrada i priznanja koje je u svojoj bogatoj dosadašnjoj karijeri dobio ovaj etablirani dugoselski skladatelj, glazbeni pedagog i doktor glazbenih znanosti.

Ovogodišnja natjecanja s obzirom na pandemiju održavala su se online, a osim nagrade u Parizu, Cebić će ovu godinu pamtiti i po nagradama osvojenim na međunarodnim natjecanjima u Barceloni, Pragu i Beču.

Inače, Dario Cebić doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je u Grazu na “Universität für Musik und darstellende Kunst”, a poslijediplomski studij kompozicije na “Universität für Musik und darstellende Kunst” u Beču. Kompoziciju je specijalizirao na “Hochschule für Musik” u Frankfurtu dok je glazbene znanosti, analize i tehniku moderne kompozicije specijalizirao na “Hochschule für Musik Hanns Eisler” u Berlinu.