Dubrava pokrenula postupak izgradnje stanova po Programu društveno poticajne stanogradnje

Na danas održanoj sjednici Općinskog vijeća, dubravski su vijećnici jednoglasno donijeli odluku kojom se Općina uključuje u provedbeni postupak izgradnje stanova iz Programa društveno poticajne stanogradnje.

Kako je istaknuo načelnik Tomislav Okroša, radi se o velikom projektu izgradnje zgrade i stanova. U slučaju Dubrave izgradila bi se zgrada s desetak stanova, gdje je neka okvirna cijena kvadrata stana oko 800 eura, pri čemu Općina treba osigurati zemljište za izgradnju stanova.

-Kao što znate kampanja za to traje već neko vrijeme i na naš se poziv odazvao veliki broj ljudi. Anketni upitnik ispunila je 21 osoba. Ono što nas veseli je to što u toj poticajnoj stanogradnji potiče izgradnja stanova za mlade i mlade obitelji s nešto nižom kamatnom stopom- kazao je načelnik Okroša te poručio kako je Agencija za plaćanje u nekretninama, koja je Općinu uvrstila u proceduru.

-Oni su se uvjerili da smo ozbiljni te su nas uvrstili u taj POS program- istaknuo je načelnik te pozvao vijećnike da podrže ovu odluku, kako bi se mladima olakšao ulazak u život.

Također, vijećnici su jednoglasno donijeli i Odluku o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju tih stanova. Načelnik Tomislav Okroša istaknuo je kako su sličnu odluku donijeli Bjelovar i Đurđevac.