DRAŽEN BIŠKUP, trener NK Vrbovec: Neće biti lako, ali ostavljat ćemo srce na terenu!

Uoči novog prvenstva razgovaramo s trenerom Crvenih Draženom Biškupom, nakon petotjednih priprema

U subotu starta nova sezona 3.NL Centar, a Vrbovec sezonu otvara pred svojom publikom. Uoči novog prvenstva razgovaramo s trenerom Crvenih Draženom Biškupom, nakon petotjednih priprema.

-Sve smo odradili prema planu. Radili smo doma, a odigrali i sedam pripremnih utakmica. Zapravo, pripreme služe više tome da igrače dignemo fizički, ali i postignemo što čvršću koheziju unutar momčadi. Uostalom, pripremamo se i dalje i kroz cijelu sezonu– kaže.

Za razliku od prethodne dvije sezone, ove pred sobom imali potpuno novu ekipu, k tome, drastično pomlađenu.

Točno. Dosta nam je igrača otišlo, pa smo momčad drastično pomladili. Među tim igračima dosta je onih kojima će ovo biti prvo seniorsko iskustvo. Ako je suditi po rezultatima pripremnih utakmica, nije bilo baš bajno. Ali treba imati na umu da smo imali sve jake utakmice – Samobor, Bjelovar, Mladost (Ždralovi), Dinamo (OO)….Vidjeli smo u njima da i dalje bolujemo od starih boljki – golove primamo iz vlastitih pogrešaka. Ali, s druge strane, pokazali smo da možemo odigrati dobro i s karakterom. Na primjer, s Mladosti smo odigrali 0-0 i to je bila najbolja naša utakmica. S Dinamom smo dva puta gubili, pa smo se na kraju „vratili“ s remijem (3-3, op-a.). Mislim da je dobro da smo imali ovako jake sparing-partnere, nego neke slabe, pa da se onda zavaravamo.

Ima li, onda, potencijala ovaj sastav?

Ima, samo treba jako, jako puno rada i strpljenja prema mladim igračima. Njima treba sigurno najmanje godina dana, da uopće omiriši seniorski pogon. Osjetili su to pomalo i do sad u treningu i u pripremnim utakmicama. Ponavljam, treba strpljenja. Jer, čeka nas jako zanimljiva jesen u kojoj će biti i uspona i padova i jedno što bih volio izbjeći je borba za goli život. Tada će se biti teško „čupati“.

U subotu na otvorenju sezone u subotu prava poslastica – dolazi Gaj Mače, a tribine bi mogle biti krcate.

Da imamo i jaču momčad, bilo bi vrlo zahtjevno i teško. Dolazi vrlo solidan suparnik, s domaćim trenerom (Marijanom Glavicom), koji ima odličnu i iskusnu ekipu. Bit će to teška utakmica s teškim protivnikom na samom startu. Svi bismo, naravno, htjeli da to završi pozitivnim rezultatom. Neće tu biti srljanja i igre bez glave, ali da ćemo ostaviti srce na terenu – to je sigurno! Dat ćemo sve od sebe da taj prvenstveni start začinimo pozitivnim rezultatom, a onda je dalje sve puno lakše. Bit će otvorena utakmica, a mi ćemo – koliko možemo – dati sve od sebe.

Poruka navijačima, za kraj?

Apeliramo na sve naše simpatizere da imaju na umu da ove sezone pred sobom nemaju ekipu, kakvu su gledali protekle dvije sezone. Znam da su tribine uvijek pune „selektora i trenera“, ali ovu mladost na terenu treba podržati i – istrpjeti.