DOŽIVITE TRENUTAK POVIJESTI – Vlakom do bana Josipa Jelačića

U sklopu 24. Dana grada Zaprešića i Dana Jelačića, Turistička zajednica grada Zaprešića poziva vas da doživite trenutak povijesti kroz kazališno – turističku predstavu „Trenutak uspomene s banom“.

Pripovjedno putovanje započet će nezaboravnom vožnjom u zabavno tematskom vlaku koji kreće s Glavnog kolodvora u Zagrebu. U njemu će sve putnike dočekati seljanka Marica koja posjetitelje vodi na imanje bana Josipa Jelačića, u čarobni svijet krinolina i grofovskih odora, svečanih balova, mačevanja i streličarstva; u Zaprešićke Nove dvore gdje će ih dočekati sam ban Jelačić i njegova supruga Sofija.

Po završetku predstave, svi posjetitelji moći će uživati u bogatom popratnom programu u Novim dvorima. Uz bogatu ugostiteljsku ponudu OPG-ova, mnoštvo rukotvorina i antikviteta, odrasli će moći uživati u piknik zoni, dok su za najmlađe posjetitelje organizirane različite edukativno-zabavne radionice; izrada brkova i šešira, mačevanje, slikanje, pisanja pjesama, učenja stranih jezika koje je ban Jelačić poznavao.

Uz sve to, svi posjetitelji moći će se uputiti u potragu za blagom, snimiti nezaboravne fotografije u kreativnim fotkaonicama, uživati u vožnji kočijom i glazbenom programu u kojem nastupaju Mia Dimšić i a capella zbor A.K.A. Cresendo.