Dosad za obnovu 518 zagrebačkih domova izdvojeno preko 20 milijuna kuna

Od sutra pa do 28. svibnja moguće je predati zahtjev za dodjelu novčane pomoći u okviru trećeg javnog poziva

Grad Zagreb

S ciljem pomoći građanima čiji su domovi oštećeni potresom, Grad Zagreb je raspisao tri javna poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane pomoći.

Rezultate drugog poziva predstavila je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnice Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević na konferenciji za medije održanoj ispred Hrvatskog narodnog kazališta te najavila kako je od sutra pa do 28. svibnja moguće predati zahtjev za dodjelu pomoći u okviru trećeg javnog poziva.

– U razgovoru sa sugrađanima diljem grada, a najviše u Podsljemenskoj zoni, vidjeli smo da postoji određeno nerazumijevanje ove pomoći, rekla je zamjenica te objasnila da ova pomoć, u iznosu do 50.000 kuna vrijedi za nekretnine s više od 30% oštećenja od potresa, neovisno o boji naljepnice. Također, Pavičić Vukičević je posebno istaknula da korisnici pomoći Grada Zagreba i dalje imaju pravo na pomoć Fonda za obnovu.

U prvom pozivu, pomoć je primilo 250 Zagrepčana, dok je u drugom pozivu bilo ukupno 834 zahtjeva koji se još uvijek obrađuju. Od onih obrađenih, 268 zahtjeva je odobreno. To znači da je zasad za obnovu 518 zagrebačkih domova izdvojeno preko 20 milijuna kuna.