Penava predstavio kandidate

Domovinski pokret za očuvanje kršćanskih vrijednosti i hrvatskog identiteta u Europskom parlamentu

Osim toga zalagat će se za jačanje sela i poljoprivredne proizvodnje
Zagreb: Ivan Penava predstavio kandidate Domovinskog pokreta za Europske izbore Sandra Šimunović/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava predstavio je osam kandidata DP-a na europarlamentarnim izborima koji će se, ističe, u EU parlamentu zalagati za očuvanje kršćanskih vrijednosti i hrvatskog identiteta, jačanje sela i poljoprivredne proizvodnje.

Bit ćemo protiv daljnjeg širenja ovlasti Bruxellesa, poručio je na konferenciji za novinare Penava, nositelj DP-ove liste na izborima za Europski parlament. Dodao je kako će se DP protiviti da “službeni Bruxelles dobije nove ovlasti u nizu područja – od porezne i socijalne politike do kulture, vanjske politike i sigurnosti”. Iako je nositelj liste, rekao je kako ne namjerava ići u EU parlament, a svoje je mjesto spreman prepustiti Bartulici.

Uz nositelja liste Penavu, drugi na DP-ovoj listi je Stjepo Nikola Bartulica, četvrta je Branka Lozo, šesti Davor Dretar, sedma Ivana Mujkić, osma Dubravka Lipovac Pehar, deseti Ivica Kukavica i dvanaesti Stipo Mlinarić Ćipe. Na predstavljanju nije bilo četvero kandidata s DP-ove izborne liste, uključujući Josipa Jurčević, devetog na listi, iako više nije član te stranke.

DP-ovi kandidati na predstavljanju su također poručili da će se u Europskom parlamentu zauzimati za očuvanje kršćanskih vrijednosti u Europi, protivit će se tome da EU postane naddržava i tražit će ravnopravnost svih zemalja prilikom donošenja odluka.

– Kao mlada stranka koja nije zastupljena u EU parlamentu, naš je cilj dobiti svoje europarlamentarce. Realno je da dobijemo jednog, a ako dobijemo dva, to će biti iznad očekivanja, rekao je Penava.

Aktualno
Hrvatska
Politika