Dolijao trojac osumnjičen za čak 24 kaznena djela

Među kaznenim djelima navodi se 13 provala i 11 krađa

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad trojicom muškaraca u starosti od 22, 26 i 34 godine te još jednim zasad nepoznatim počiniteljem, a koje se tereti za 13 provala i 11 krađa.

Na Savskoj cesti, spomenuti 34-godišnjak došao je do jedne od sastavnica Sveučilišta u Zagrebu gdje je provalio u caffe aparat, a slično je ponovio i u drugoj zgradi Sveučilišta u Ulici Šalata gdje je provalio u samposlužni aparat za tople i hladne napitke te otuđio dva čitaća za papirnati novac i dvije metalne kutije u kojima se nalazio novac.

22-godišnjak je, pak, otuđio bicikl marke Cuba koji je bio privezan ispred zdravstvene ustanove u Trpinjskoj ulici, a nastavno je u različitim kombinacijama s prethodno navedenima provalio u čak deset caffe aparata ili samoposlužnih aparata za hladne i tople napitke koji su se nalazili u zgradama trgovačkih društava, obrazovnih ustanova, gradilištima i drugim na području Peščenice, Trešnjevke i Trnja. Također, na području Peščenice, Donjeg Grada i Trešnjevke, osumnjičeni su u deset navrata ukrali bicikle te provalili u kontejner u Zagorskoj ulici.

Materijalna šteta cijeni se na gotovo 84 tisuće kuna.