Do ljeta stižu 522 policijske Octavije, nabavljaju se brodovi i helikopteri

Motocikli predani, uskoro stižu i nova vozila
Zagreb: Davor Božinović nazočio programu primopredaje policijskih motocikala Robert Anic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će MUP do ljeta nabaviti 522 novih Škoda Octavija kojim će se zamijeniti dosadašnja policijska vozila, a očekuje se i nabava novih policijskih brodova i presretača te dva višenamjenskih helikoptera.

-Natječaj za nove policijske automobile je proveden po svim pravilima struke, a policijski službenici se zasigurno neće buniti jer imaju dobra iskustva s tim modelima- kazao je Božinović u petak nazočeći primopredaji 31 policijskog motocikla marke BMW nabavljenih putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa po cijeni od 5,7 milijuna kuna.

Božinović je najavio da je u tijeku nabava novih policijskih brodova i policijskih presretača, a uskoro se očekuje i završetak natječaja za dva višenamjenska helikoptera za policiju.

-Puno smo uložili, a s tim entuzijazmom idemo u opremanje hrvatske policije koja je po svojim rezultatima u samom vrhu europskih policija. Hrvatska policija pritom mora biti pri vrhu i u opremi kojom podižemo profesionalni, ali i životni standard- kazao je.

Ministar je rekao da je u petak nazočio potpisivanju novog kolektivnog ugovora kojim će se policijskim službenicima povećati osnovica za četiri posto. Dodao je i da se povećavaju sredstva za sistematske preglede, troškove prijevoza i različito tretiranje radnog vremena.

-Nabavljamo uz pomoć europskih fondova pri čemu smo se pokazali kao učinkovito Ministarstvo. Naše nabave su takve da policija može biti zadovoljna- ocijenio je Božinović.

Hrvatska
Ostalo