Do lipnja sljedeće godine završit će rekonstrukcija sljemenske žičare

Riječ je o investiciji vrijednoj 560 milijuna kuna, a koja je s realizacijom na terenu započela u ožujku
190601_sljemenska-zicara-2-1024×683

U tijeku su radovi na rekonstrukciji sljemenske žičare.

Riječ je o investiciji vrijednoj 560 milijuna kuna, a koja je s realizacijom na terenu započela u ožujku. Tijek radova predviđen je kroz četiri faze: prva je rekonstrukcija pruge Mihaljevac – Dolje, tome slijedi izrada projektne dokumentacije, potom nabava opreme i, u konačnici, samo izvođenje radova. Očekuje se da će rekonstrukcija biti dovršena u lipnju sljedeće godine, iako iz Grada poručuju kako će uložiti sve napore da bude spremna za naredni Dan grada Zagreba.

Prema planu, žičara se sastoji od donje postaje, koja se prostire na površini od oko 5.000 kvadratnih metara s 210 parkirališnih mjesta u podrumskom dijelu građevine. U prizemlju će se nalaziti ulaz i izlaz žičare, blagajne i ugostiteljski objekti, dok su preostale tri etaže namijenjene za poligonske teretane, urede i slično. Pogonski dio smješten je u međupostaji Brestovac, gdje se ujedno nalazi ulazno-izlazna postaja, a također se mijenja i smjer trase žičare duge 5.030 metara.

Radove je danas obišao i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

– Ovom žičarom vratit ćemo Zagrepčane na Sljeme-Medvednicu, a Medvednicu vraćamo Zagrepčanima. Ovim projektom još jednom demonstriramo da vodimo računa o razvoju grada, poručio je Bandić prilikom obilaska.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo