Dječja bolnica Srebrenjak dobila novu igraonicu

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić zajedno s malenom pacijenticom Katjom rezanjem vrpce otvorio je novu igraonicu u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Projekt je uspješno realiziran uz pomoć Grada Zagreba, a na inicijativu humanitarne Udruge fra Mladen Hrkač. Cilj mu je bio oplemeniti bolnički prostor kako bi se najmlađima pružilo što ugodnije iskustvo dolaska u bolnicu i povratka u svakodnevicu nakon završetka liječenja.

-Jako sam zadovoljan zbog svih ovih nasmiješenih lica kojima sam okružen i velika mi je čast danas otvoriti ovu igraonicu i time započeti novo poglavlje ove najveće male bolnice u Hrvatskoj- istaknuo je gradonačelnik .

Ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo naglasio je kako je bitno da djeca koja dođu u bolnicu pregled obave u što opuštenijoj atmosferi i da se osjećaju kao da su doma.

-Osim stručnog aspekta liječenja, to svakako utječe na kraći boravak u bolnici. U tome nam uveliko pomažu volonteri Udruge fra Mladen Hrkač. Djeca i njihovi roditelji jako dobro reagiraju pa nam to najviše pomaže da svakodnevno ustrajavamo u namjeri da budemo što bolji u ovome poslu- naglasio je ravnatelj Nogalo.

Inače, Udruga fra Mladen Hrkač pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje dolaze u Zagreb na liječenje i njihovim obiteljima. Pružanje pomoći se, između ostalog, očituje u osiguravanja smještaja, prehrane, sufinanciranju troškova prijevoza te potpore u rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka.