DJECA ZA DJECU: Odazovite se akciji i svojim sitnicom nekome uljepšajte ove božićne dane

GO HNS Ivanić-Grada po četvrti puta organizira akciju "Djeca za djecu"

20. studenoga obilježava se Međunarodni dan djece kao dan posvećen djeci i njihovoj dobrobiti. Povodom toga dana se odvijaju aktivnosti za dobrobit djece i njihova prava kao „malih ljudi“, dok je na nama odraslima da provodimo i promoviramo prava djece.

Tim povodom HNS Ivanić-Grada, već tradicionalno organizira akciju “Djeca za djecu”, kojom se prikupljaju igračke, knjige, slikovnice i ostalo što će razveseliti djecu koja ne uživaju u blagodatima kao i njihovi vršnjaci.

-Na žalost postoje djeca bez osnovnih životnih uvjeta, stoga smo odlučili bar jednim dijelom pomoći takvoj djeci i od tuda proizlazi ideja za ovu našu akciju Djeca za djecu, jer postoje korisnici ustanova i domova koji trebaju pomoć. Postoje djeca koja nemaju, koja za Svetog Nikolu ili Božić ne žele neke skupe igračke, već žele ono što mi ostali imamo svaki dan, žele obitelj, veselje, druženje i poneku sitnicu. Većina nas ima u svojim domovima neku stvar, igračku, knjigu koja je zaboravljena, koja se ne koristi, a za kojom vapi neki mali dječak i djevojčica- poručuju iz HNS-a i pozivaju sve ljude dobre volje da se odazovu na akciju, koja će se sutra od 8 do 11 sati održati u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad.

-Učimo djecu empatiji i međusobnoj podršci, da se dobro dobrim vraća. Važno je znati da djeca uče iz onoga što vide. Pokažimo im primjerom kako zajedno pomoći- stoji u pozivu organizatora.