Dinamo razbio Ferencvaros i stigao na korak do Lige prvaka

Sjajnu utakmicu odigrao je Dinamo večeras na Groupama Areni gdje je Ferencvarso dotukao do nogu porazivši ga s 4:0

Liga prvaka je pred vratima Zagreba. Pred sastavom trenera Nenada Bjelice još je samo jedna prepreka da najelitnije europsko klupsko natjecanje na jesen dođe u Zagreb. Nakon veličanstvene večeri u Budimpešti, ništa nije nemoguće.

Modri su večeras na Groupama Areni ostvarili jednu od najvećih europskih pobjeda. Nakon mršavih maksimirskih 1:1, Dinamo je u Budimpešti odigrao sjajnu utakmicu, u kojoj nije bilo slabog pojedinca. Konačnih 0:4 najbolje opisuje snagu modre momčadi.

Kapetan Arijan Ademi pogotkom u 16. minuti naznačio je kako bi to mogla biti Dinamova večer. Do odlaska na odmor rezultat se više nije mijenjao, a nastavak je donio pravu rapsodiju. U samo osam minuta srušeni su svi mađarski snovi. Najprije je prednost u 47. podebljao Bruno Petković, da bi sve mađarske snove u 55. minuti srušio Dani Olmo. Konačni mat Ferencvaros je doživio u 79. kada je Amer Gojak postavio konačnih 4:0.

Za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka, Dinamo će igrati protiv norveškog Rosenborga, koji je u dva susreta bio bolji od Maribora. Nema sumnje, da će Maksimir gorjeti.