Diljem Hrvatske dojave o bombama u pravosudnim ustanovama

Dojave o bombama zaprimili su policajci iz čak 18 gradova

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Više pravosudnih ustanova diljem države od jutra je primilo brojne prijeteće dojave o postavljenim bombama, a u tijeku su policijski preglede i provjere takvih dosad uvijek lažnih dojava.

U policiji ističu kako se anonimne dojave odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Ona zagrebačka potvrdila je kako joj je u samo pola sata dojavljeno o postavljanu eksplozivnih naprava na više lokacija u Zagrebu, a u tijeku su provjere i postupanja kako bi se utvrdilo jesu li dojave lažne.

Iz zgrade splitskog Općinskog i Županijskog suda te tamošnjih tužiteljstava i zemljišno-knjižnog odjela zbog takvih je dojava evakuirano nekoliko stotina zaposlenika. Da su zaprimili takve dojave, na više istarskih te na dva najviša suda u Slavonskom Brodu, javili su iz istarske i brodsko-posavske policije.

Djelatnici i stranke Općinskog suda u Gospiću vratili su se u zgradu suda, nakon što je policija pregledom utvrdila da je zgrada sigurna, odnosno da je dojava o podmetnutoj bombi bila lažna.

Iz Vlade su rekli da nisu dobili nikakvu dojavu o bombi, kako su to prenijeli neki portali, pa slijedom toga nije bilo nikakvog postupanja, odnosno evakuacije zaposlenih u Banskim dvorima. U Vladi su pritom poručili kako sve nadležne službe postupaju temeljem dojava o bombama na sudovima u više gradova.