DESETLJETNI SAN POSTAJE STVARNOST: Graberje dobiva novu školsku sportsku dvoranu

U dvorani je predviđeno igranje košarke, odbojke te bavljenje ostalim različitim sportskim aktivnostima, kao i održavanja kulturnih priredbi, različitih skupova i slično

Za prošlog tjednog obilaska radova na obnovi sportske dvorane Srednje škole Ivana Šveara, gradonačelnik Javor Bojan Leš najavio je i skorašnje radove na novoj sportskoj dvorani u Graberju Ivanićkom.

-To je velika škola na području našeg grada gdje se već desetljećima priča o sportskoj dvorani. Grad je izradio građevinsku dozvolu koja je gotova. Grad je napravio i poziv bankama da nam daju kamatne stope po kojima se može podići kredit. Najpovoljniju ponudu dobili smo od Zagrebačke banke s 1,4 posto kamate. To sada šaljemo na Vladu i čekamo njihovu suglasnost čime bi Grad bio spreman za početak radova i financiranje izgradnje nove dvorane- istaknuo je gradonačelnik javor Bojan Leš te napomenuo kako Zagrebačka županija sve to prati u 50 postotnom iznosu.

Prema riječima gradonačelnika početak radova može se očekivati krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Spomenimo kako je u Graberju predviđena jednodijelna sportska dvorana u kojoj će biti moguće igranje košarke i odbojke, ali i bavljenje ostalim različitim sportskim aktivnostima, kao i održavanja kulturnih priredbi, različitih skupova i slično.