Završnica kampanje za EU izbore

Davor Ivo Stier: HDZ za demokršćansku Europu kakvu je zagovarao Ivan Pavao II.

Stier je podsjetio da je Hrvatska 2013. godine bila na 61 posto prosjeka razvijenosti Europske unije, a sada je na 76 posto
Zagreb: Održano predizborno sučeljavanje pod nazivom “Hrvatska politika u EU” Davorin Visnjic/PIXSELL

Kandidat HDS-a za zastupnika u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier poručio je u petak da se zalažu za “demokršćansku Europu kakvu je zagovarao i sveti Ivan Pavao II” jer ona omogućuje Hrvatskoj da “ulovi korak” s najrazvijenijim članicama.

Stier je podsjetio da je Hrvatska 2013. godine bila na 61 posto prosjeka razvijenosti Europske unije, a sada je na 76 posto. Zahvaljujući projektima financiranima iz europskih fondova, kao što su izgradnja drugog kolosijeka pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac ili sustava obrane od poplava u Karlovačkoj županiji, mogli prijeći i 80 posto prosjeka razvijenosti.

-Želimo nastaviti taj trend, zato u Europskom parlamentu, koji odlučuje o europskom proračunu, trebamo imati one koji razumiju europske politike i institucije te koji razmišljaju i dišu hrvatski. Utoliko se razlikujemo od onih koji zagovaraju politike sebičnosti, koje bi bile protivne demokršćanskom konceptu Europe solidarnosti- rekao je Stier.

Ustvrdio je da lijeve opcije smatraju da su samo njihove ideje napredne, no “domoljublje i demokršćanstvo nisu nikada nazadni nego su uvijek aktualni”.

Demokršćanska koncepcija Europe solidarnosti omogućuje Hrvatskoj kao dobro integriranoj članici rast i razvoj. Imamo ljude koji su pokazali da dobro poznaju europske institucije i koji znaju promovirati interese hrvatskih građana u Europskom parlamentu, poručio je Stier.

Hrvatska
Politika