Među 20 natjecatelja

David Pejić proglašen najboljim hrvatskim mladim poljoprivrednikom

Ivan Ipša završio je drugi, a Ivan Antun Čegeć treći
Zagreb: U MSU održan izbor za najboljeg hrvatskog mladog poduzetnika Lovro Domitrović/PIXSELL

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu danas je održano proglašenje pobjednika ovogodišnjeg izbora za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika.

Natjecanju, koje je nastalo u organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak i Jutarnjeg lista, pristupilo je 20 natjecatelja od kojih su tri dobila nagradu u iznosu od 3500, 2000 i 1000 eura.

Prvo mjesto osvojio je David Pejić, suvlasnik “Zrno eko imanja” iz Habjanovca u Dubravi na kojem se proizvodi voće i povrće po načelima ekološke proizvodnje hrane. Maslinar iz Oprtlja u Istri, Ivan Ipša, završio je drugi, a Ivan Antun Čegeć, uzgajivač vinove loze iz Marinovca pokraj Svetog Ivana Zeline, treći.

– Primam ovu nagradu s dubokom zahvalnošću i svjestan da sam samo jedan od talentiranih poljoprivrednika u našoj državi, kazao je Pejić, koji je prošle godine u Bruxellesu proglašen za najboljeg europskog ekološkog poljoprivrednika u konkurenciji 200 tvrtki i pojedinaca iz 26 zemalja pobjedivši sa svojim projektom biointenzivnog vrta.

Nakon proglašenja pobjednika prema ocjeni stručnog žirija, proglašena je i pobjednica izbora prema glasovima čitatelja Jutarnjeg lista koje je osvojila priča Marije Kalistović iz Drenovaca u županjskoj Posavini.

Agro
Dubrava
Hrvatska