DAVID PEJIĆ, najbolji ekološki poljoprivrednik u Europskoj uniji: Od polja do stola je stvarno provedeno u praksu

S Eko imanja Zrno poručuju kako se kod njih uvijek radi na poboljšanju i pronalaženju novih načina kako učiniti planet boljim i zelenijim mjestom

David Pejić iz Dubrave najbolji je ekološki poljoprivrednik u EU. Kao jedini predstavnik iz Hrvatske, pobjednik je EU Organic Awards 2022. među 200 prijavljenih iz 26 zemalja.

Tim povodom načelnik i saborski zastupnik, Tomislav Okroša, primio je Davida Pejića i osobno mu čestitao na ovakvom uspjehu.

-Iznimno smo ponosni i sretni zbog ovog velikog priznanja za eko imanje Zrno, za Davida i za Hrvatsku! Vidjeti mlade poljoprivrednike koji su se okrenuli ekološkoj proizvodnji, a uz to priznato na takvoj razini je veliki uspjeh. Zaista sam sretan što je to upravo naš David Pejić- poručio je načelnik Okroša.

S Eko imanja Zrno poručuju kako se kod njih uvijek radi na poboljšanju i pronalaženju novih načina kako učiniti planet boljim i zelenijim mjestom.

-Ono što Zrno čini tako posebnim su inovativni pristupi i metode u ekološkoj poljoprivredi s preko 60 poljoprivrednih kultura koje se prodaju u našim trgovinama; najveći biointenzivni no-till vrt u regiji kao i pekara gdje se ručno, u malim serijama izrađuju organski veganski zalogajčići za bio&bio cafe i naš popularni Zrno kruh od kiselog tijesta. Povrh tog, priču smo zaokružili i otvaranjem Zrno bio bistroa koji je prvi i jedini certificirani ekološki restoran.

Od polja do stola je stvarno provedeno u praksu, a sada nastavljamo raditi za dobrobit pojedinca i okoliša!- istaknuo je najbolji ekološki poljoprivrednik u Europskoj uniji David Pejić.