Predškolski odgoj u Zagrebu

Danijela Dolenec: Obaveza Grada je da upiše svu djecu u vrtić

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević na redovnoj konferenciji za medije utorkom ustvrdio je da je u centru Zagreba već ugrađeno 100 podzemnih spremnika i da se novi grade te kako neće više biti modela s ostavljanjem plavih vrećica na ulici
Zagreb: Gradonačelnik obišao radove na okretištu tramvaja na Mihaljevcu Robert Anic/PIXSELL

Tomašević je naveo da je u centru grada ugrađeno već 100 podzemnih spremnika, novi se grade te uskoro neće više biti modela s ostavljanjem plavih vrećica na ulici.

Istaknuo je i da imaju problem s angažiranjem tvrtki koje bi uklanjale grafite iako konstantno povećavaju cijene, već četiri javne nabave ne mogu pronaći tko bi obavio posao čišćenja grafita.

Diskriminirani roditelji

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec na pitanje o roditeljima koji tvrde da su diskriminirani jer je jedan od roditelja strani državljanin i nema prebivalište u Hrvatskoj, kaže da je obaveza Grada da upiše svu djecu u vrtić, ali su naslijedili situaciju u kojoj tisuće djece sa svim zakonskim uvjetima nisu mogli upisati.

“Dokle god je situacija takva, primjenjujemo onih deset zakonskih kriterija prednosti pri upisu, svjesni da pritom postoji niz elemenata koje možemo zvati nadstandardom. Ali smo smatrali da dok ne ispunjavamo onih deset temeljnih zakonskih kriterija, da nema prostora za tzv. nadstandard”, navela je Dolenec.

Neformalno je najavila da će izmjene oko tog problema napraviti tijekom nadolazeće pedagoške godine.

Grad Zagreb
Izbor urednika
Politika