DANI DUBRAVICE – Vučilčevo radi najbolju kotlovinu, biciklijada i biciklistička alka razveselili najmlađe

Općina Dubravica nizom društvenih događanja proslavila je Dan općine. Uz malonogometni turnir koji je održan u petak, na kojem je u konkurenciji 10 momčadi slavio MO Lukavec Sutlanski Lugarski breg, započeo je zabavno-društveni program koji je nastavljen jučer na školskom igralištu uz Osnovnu školu Pavla Štoosa.

Od popodnevnih sati igralištem se širio miris kotlovine, a prema ocjenama žirija, ovogodišnji pobjednici su pripadnici MO Vučilčevo, čija je kotlovina bila najbolja u konkurenciji 15 kotlova.

-Ovo je možemo reći centralni dio događanja koji je i najveseliji. Zadovoljan sam jer smo okupili rekordan broj natjecatelja u kotlovini- istaknuo je načelnik Marin Štritof.

Osim kotlovinijade za one najmlađe je održana biciklijada te biciklistička alka. Biciklijadi koja je išla odazvalo se pedesetak sudionika, među kojima je najmlađi sudionik bio Lukas Levak od šest godina, dok je najstarijem sudioniku Ivanu Pušiću bilo 65 godina.

-Staza je bila nešto lakša u dužini nekih desetak kilometara. Na kupalištu kod rijeke Sutle imali smo okrjepu i svi su se s osmjehom doveli do igrališta- rekao nam je zamjenik načelnika Kruno Stiperski koji je odvozio ovogodišnju dionicu biciklijade.

Održana je i konferencija na kojoj je predstavljen projekt „Ride and Bike 2“, a kako je jučer bilo u Dubravici pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.