DAN OPĆINE KRIŽ: Lidl u izgradnju logističko-distributivnog centra ulaže gotovo pola milijarde kuna

Povodom blagdana Uzvišenja svetog križa, Općina Križ slavi svoj dan, kao i Dan župe

Povodom proslave Dana općine, u novoizgrađenom objektu Dječjeg vrtića Križić-kružić održana svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj su nazočili brojni uzvanici među kojima su između ostaloga bili; izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zvonimir Novosel, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i načelnik Rugvice Mato Čičak, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, te saborska zastupnica Ivana Posavec Krivec i brojni drugi gosti.

Predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Hrastić istaknuo je Vijeće ima cilj da svojim odlukama unaprijedi svakodnevni život svojih mještana, ali i poslovanje gospodarstvenika kroz stvaranje takve klime.

-Našim vijećnicima želim da i nadalje budu otvoreni i spremni za suradnju u cilju da općina Križ bude tolerantnija, bogatija i ugodnija sredina za odrastanje i život naše djece– naglasio je Hrastić.

Novi vrtić ugledao svjetlo dana, Lidl gradi logističko-distributivni centar

I ova je godina, baš kao i protekla bila izazovna u svakom pogledu zbog globalne pandemije koronavirusa. Usprkos tome, Općina je nastavila s realizacijom započetih projekata, među kojima je najveća realizirana investicija bila izgradnja vrtića vrijednog više od 15 milijuna kuna.

-To je bio dugogodišnji san koji je napokon realiziran- s ponosom je istaknuo načelnik Marko Magdić.

-U asfaltiranje cesta uložili smo preko 2 milijuna kuna, čime je asfaltirano gotovo 7 kilometara cesta. Više od 300.000 kuna uložili smo u energetsku učinkovitost vatrogasnih i društvenih domova, koji su ključni objekti po našim naseljima. S ponosom mogu istaknuti kako smo uspjeli revitalizirati našu Poduzetničku zonu gdje Lidl gradi logističko-distributivni centar na 60 tisuća kvadrata- rekao je Magdić.

-To je najveća investicija u povijesti općine, u koju će biti uloženo gotovo pola milijarde kuna. U prvoj fazi tamo će zaposlenje pronaći stotinjak osoba- naglasio je Magdić, poručivši kako se i u naredno razdoblje ulazi s optimizmom.

Stjepan Kožić: Dječji vrtić garantira da će budućnosti u Križu biti

Načelniku i njegovom timu na postignutim rezultatima čestitao je i župan Stjepan Kožić, koji je bio i u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH.

-Vrtić garantira da će budućnosti u Križu biti kao i drugi niz objekata i projekata koji će osigurati zapošljavanje što je potrebno svakoj općini, gradu i županiji. Bez investicija nema napretka odnosno nema zaustavljanja iseljavanja – kazao je Kožić, te podsjetio kako Zagrebačka županija na području Križa investira u kapitalni projekt Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-Istok.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, načelnik Rugvice i saborski zastupnik Mato Čičak istaknuo je kako je ulaganje u mlade put koji su mnogi izabrali kao put prosperiteta svojih sredina, dok je izaslanik predsjednika Republike Hrvatske gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel poručio kako vjeruje da će ovakvih susreta biti još i više.