Nije došao na izricanje presude

Damiru Škari dvije i pol godine zatvora za silovanje zaposlenice

Uz zatvorsku kaznu, Škaro će morati platiti 3787 eura troškova suda i vještačenja, a u kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od početka rujna do kraja listopada 2019. godine
damir škaro Slaven Branislav Babić/PIXSELL

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik, brončani boksački olimpijac i nekadašnji predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro nepravomoćno je na velikogoričkom Županijskom sudu osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog silovanja i spolnog uznemiravanja zaposlenice autokluba.

Uz zatvorsku kaznu, Škaro će morati platiti 3787 eura troškova suda i vještačenja, a u kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od početka rujna do kraja listopada 2019. godine.

Presuda Škari je objavljena javna, dok je sutkinja Sandra Kantolić, budući da je suđenje bilo zatvoreno za javnost, presudu obrazložila samo pred tužiteljstvom i Škarinim braniteljima. Škaro na izricanje presude nije došao.

Optužnica protiv Škare je potvrđena u lipnju iz drugog pokušaja, jer je njegova obrana zatražila izdvajanje pojedinih dokaza za koje je tvrdila da su nezakoniti, a što je sud odbio. Škaro se od optužbi branio sa slobode nakon što je 24. listopada 2019. pušten iz istražnog zatvora u kojem je bio od rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela. Uhićen je u rujnu iste godine na graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom.

Prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza 2019. seksualno napastovao u prostorijama autokluba. HDZ je nakon razotkrivanja slučaja protiv Škare pred časnim sudom zagrebačke organizacije HDZ-a pokrenuo stegovni postupak.

Grad Zagreb
Izbor urednika
Ostalo