DAMIR FINTIĆ, predsjednik NK Dugo Selo: Glavni plan je stabilizacija kluba

NK Dugo Selo trenutno je u financijskom problemu

NK Dugo Selo trenutno je u financijskom problemu, u svojevrsnoj kataklizmi i glavni plan je stabilizacija kluba, kazao je predsjednik Kluba Damir Fintić na redovnoj Skupštini održanoj 11.ožujka pod predsjedavanjem Stjepana Valjka.

Na naplatu je došla porezna kazna iz 2016. godine pa je Klub, zajedno s kamatama, za dugovanje izdvojio oko pola milijuna kuna.

-Platili smo dug, prijetila nam je blokada, stečaj te posljedično i ispadanje iz lige- pojasnio je Fintić dodavši kako je sad teško pitati tko je kriv te kako je ovo nezahvalna uloga za upravu kluba.

Trenutno je teško doći do sponzora, pomogao je ZŠU. Bilo je velikih planova, primjerice rekonstrukcija igrališta stavljena je na čekanje. Lanjski su prihodi iznosili gotovo 1,7 mil.kuna, rashodi 1,5 mil.kuna, višak je bio 155.822 kune. Kako se čulo, Klub je ovime doveden u nezavidan položaj, unatoč dobrim prošlogodišnjim financijskim pokazateljima. Zbog toga je teško planirati budućnost, imati velike projekte no nastojat će se izvući te izgurati do ljeta.

Što se igračkog dijela tiče, a upravo to budi entuzijazam i pogled na bolje sutra, na kvalitetnom su nivou: momčad je ojačana sedmoricom novih igrača; predana je licenca za 2.HNL; došli su stručni ljudi u omladinski pogon i novi treneri čime je poboljšan rad u svim kategorijama. Prva ekipa završila je na 2. mjestu 3.HNL čime su izuzetno zadovoljni. Pojačan je pritisak rada s mlađim kategorijama što je dovelo do toga da je već i novo igralište premalo. U proljetni dio prvenstva prva ekipa krenula je neslavno, ali nadaju se kako će već sutra u srazu s Bistrom biti bolje. Skupština je sve odluke prihvatila jednoglasno, među njima i onu o promjeni statuta po kojoj će od sada biti 21 skupštinar.

Također, imenovan je uređivački odbor za Monografiju povodom 100. godišnjice kluba, čine ga Branko Kocet, Nenad Haleuš, Marijan Kulaš, Tomislav Knez, Igor Kovačević, Mladen Vrabec. Kako je potrebno raditi na rješenju problema te se zajedno boriti za bolje sutra, a ne paničariti, poručio je gradonačelnik Nenad Panian, ujedno član Skupštine. Najavio je nova ulaganja u sportsku infrastrukturu te nove projekte za razvoj grada iz gospodarskog i poduzetničkog segmenta.