Crveni križ do sada uplatio oko 80 posto prikupljenih sredstava

Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt kazao je kako je od svih prijava 10.039 došlo iz samačkih kućanstava kojima se isplaćuje po 900 kuna, a za 21.796 višečlanih kućanstava po 1900 kuna
hrvatski crveni križ Nikola Čutuk/PIXSELL

Hrvatski Crveni križ dosad je uplatio oko 80 posto od ukupno prikupljenih 51 milijun kuna jednokratne humanitarne pomoći za 31.835 kućanstava čije su nekretnine oštećene u potresima.

Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt kazao je kako je od svih prijava 10.039 došlo iz samačkih kućanstava kojima se isplaćuje po 900 kuna, a za 21.796 višečlanih kućanstava po 1900 kuna.

– Očekivali smo da ćemo moći značajnije pomoći svakom kućanstvu, ali veliki broj zahtjeva utjecao je na konačan iznos jer je broj stradalih neočekivano velik, poručio je.

Napomenuo je da iznos pomoći nije uvjetovan težinom oštećenja objekta te najavio da će se naknadno prikupljena sredstva raspodijeliti po istim modelu, ili će ovisno o odluci biti donirana za obnovu dječjih vrtića, što će ovisiti o prikupljenom iznosu.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija