Ćiri Blaževiću uručeni ključevi Travnika, Hrvatska i BiH odigrali humanitarni meč

Blažević je početkom travnja proglašen počasnim građaninom u rodnom Travniku, a sada mu je i službeno dodijeljeno to priznanje
Miroslav Ćiro Blažević dobio je ključeve i povelju grada Travnika Armin Durgut/PIXSELL

Legendarnom hrvatskome treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću vlasti u rodnom Travniku uručile su odluku o proglašenju počasnim građaninom te ključeve grada nakon čega je odigran prijateljski susret humanih nogometnih zvijezda Hrvatske i BiH.

Blažević je početkom travnja proglašen počasnim građaninom u rodnom Travniku, a sada mu je i službeno dodijeljeno to priznanje.

Više od 4.000 gledatelja na travničkom stadionu s oduševljenjem je pozdravilo njihova sugrađanina. “Ćiro, Ćiro,”, orilo kada je na sredini travnjaka stadiona Pirota gradonačelnik Travnika Kenan Dautović uručio je Blaževiću odluku o proglašenju počasnim građaninom te ključeve grada.

-Želio sam doći iako mi je doktor to zabranio. Rekao mi je da me se odriče jer nisam normalan, a ne zna da je moj boravak u Travniku najefikasnija medicina koja je mogla doći u ovim teškim zdravstvenim problemima u kojim sam se našao- kazao je Blažević zahvalivši se vlastima na ukazanome povjerenju.

Armin Durgut/PIXSELL

Blažević je na klupi hrvatske reprezentacije osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, a prije nekoliko dana obilježio je i punih 40 godina od osvajanja naslova prvaka bivše države s Dinamom. Nažalost, Ćiro već neko vrijeme vodi bitku s karcinomom, a nedavno je otkrio da mu se stanje pogoršalo.

Izbornik hrvatske vrste Zlatko Dalić, koji je sudjelovao u ovom nogometnome spektaklu, rekao je kako je došao u Travnik kako bi podržao svoga ‘učitelja’ Ćiru, te poručio kako humanitarni spektakl ima daleko veće značenje od samog nogometnog susreta.

-Mi na tome moramo raditi i biti zajedno. To je jako bitno. Mi moramo podržavati jedni druge. To je suživot i jedino ispravno- rekao je Dalić.

Sav novac prikupljen od organiziranja nogometnog susreta između momčadi većinom sastavljene od Vatrenih iz 1998. te izabrane vrste BiH bit će uplaćen za opremanje dvaju škola u Travniku – Katoličkog školskog centra Petar Barbarić i za Srednju školu Travnik.

Hrvatska
Sport