Četvrt stoljeća Općine Brckovljani

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, Brckovljani su proslavili Dan općine. O realiziranim projektima te planovima u narednom razdoblju govorio je načelnik Brckovljana Željko Funtek.

-Pred nama je izrada projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića u Božjakovini, za koji smo sredstva dobili od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 200 tisuća kuna. Također, osigurana su sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta u gospodarskoj zoni Božjakovina. Vrijednost projekta iznosi preko 2 milijuna kuna, a Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša osigurali su 1,6 milijuna kuna- rekao je Funtek.

S obzirom na skori početak nove školske godine načelnik je istaknuo kako već treću godinu zaredom Općina sufinancira nabavu školskih udžbenika.

-Za školsku godinu 2018./2019. u proračunu je osigurano 400 tisuća kuna. Ove godine u nabavu udžbenika uključila se i Zagrebačka županija, koja je osigurala 470 kuna po učeniku, što za našu općinu iznosi preko 300 tisuća kuna. Preostali dio do tržišne cijene udžbenika po javnoj nabavi sufinancirat će općina. S obzirom na to da se smanjio naš udio u sufinanciranju, dio predviđenih sredstava iz proračuna prenamijenili smo za nabavu informatičke opreme- istaknuo je Funtek.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Hrvoje Frankić. Čestitao je načelniku, i njegovu timu, na realiziranim projektima rekavši kako je uloga županije i općine da pružanjem logističkih, materijalnih i financijskih potpora podižu kvalitetu života stanovnika, dok se nazočnima kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, obratio saborski zastupnik i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak.