Čavajda će prekid trudnoće obaviti u Sloveniji

U zagrebačkoj Petrovoj bolnici rekli su kako joj nisu u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb sukladno odluci drugostupanjske komisije,
trudnoća

Mirela Čavajda odlučila je prekid trudnoće obaviti u Sloveniji jer su joj u zagrebačkoj Petrovoj bolnici rekli kako joj nisu u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb sukladno odluci drugostupanjske komisije, doznaje se od njene odvjetnice Vanje Jurić.

Čavajda se danas obratila Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj sa zahtjevom za prekid trudnoće sukladno odluci drugostupanjske komisije KBC-a Zagreb i uputi koju je ministar zdravstva Vili Beroš dan ranije dao na konferenciji za novinare.

Bolnica u Petrovoj, međutim, nije u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb sukladno odluci drugostupanjske komisije i odredbama zakona koji regulira prekid trudnoće. S obzirom na hitnost situacije u kojoj se nalazi, Mirela i njena obitelj odlučili su se, radi postupka prekida trudnoće, obratiti kliničkoj bolnici u Ljubljani, kaže odvjetnica.

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je u srijedu da je drugostupanjska komisija KBC-a Zagreb odlučila da Čavajda može obaviti medicinski zahvat prekida trudnoće i može se javiti u neku od zagrebačkih bolnica.

Beroš je rekao da je ključan nalaz bio nalaz magneta mozga koji je ukazao na nove značajno promijenjene okolnosti i izmijenjeno činjenično stanje na temelju kojeg je drugostupanjska komisija procijenila da su ispunjeni zakonski i medicinski preduvjeti za odobrenje prekida trudnoće.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika