C.I.O.S. spreman raskinuti ugovore ako je to u interesu Grada Zagreba

Iz C.I.O.S. Grupacije novoj su gradskoj vlasti čestitali na izbornoj pobjedi te su im poručili da su na njihov zahtjev spremni pristupiti sporazumnom raskidu važećih ugovora, ako je to u interesu Grada Zagreba
Zagreb: Renato Petek nakon požara u CIOS-u održao konferenciju za medije Robert Anic/PIXSELL

Iz C.I.O.S. Grupacije novoj su gradskoj vlasti čestitali na izbornoj pobjedi te su im poručili da su na njihov zahtjev spremni pristupiti sporazumnom raskidu važećih ugovora, ako je to u interesu Grada Zagreba.

C.I.O.S. Grupacija koja se bavi gospodarenjem otpadom pozdravila je u priopćenju najavljeno provođenje revizije svih ugovora tvrtki u vlasništvu Grada Zagreba, pa tako i ugovora sklopljenih s članicama te grupacije uz istovremenu javnu objavu nalaza revizije.

Kažu da su u pismu gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću izrazili spremnost za pristupanje sporazumnom raskidu važećih ugovora na njihov poziv, ako novo vodstvo Grada smatra da je to u interesu građana i tvrtki u gradskom vlasništvu. Povod njihova obraćanja novoj gradskoj vlasti je, kako su naveli, najnoviji je istup zamjenice gradonačelnika Danijele Dolenec da su se ugovori u ranijim natječajima u velikoj mjeri dogovarali “zna se kako” te da tu praksu žele prekinuti.

-Dužnost zamjenice gradonačelnika je da, ako ima saznanja da su važeći ugovori sklopljeni protuzakonito, kako izjavljuje, isto to bez odgode prijavi nadležnim institucijama, umjesto da o tome javno špekulira. Ako ne želite raskinuti važeće ugovore sa C.I.O.S. Grupacijom, očekujemo da prestanu izjave u javnosti o upitnosti legitimnosti i transparentnog poslovnog odnosa Grada Zagreba, odnosno Zagrebačkog holdinga s našom Grupacijom, koja je u ovom trenutku vaš partner te koja je i dalje, kao i do sada, spremna uredno izvršavati obveze preuzete ugovorima- stoji u priopćenju.

Navode kako C.I.O.S. Grupacija, kao niti jedna njezina članica, nije poslovnom suradnjom prouzročila nikakvu štetu Čistoći – podružnici Zagrebačkog holdinga, niti je u bilo kojem poslu s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom bilo ikakvih pogodovanja prema bilo kojoj tvrtki članici grupacije.

-Punih 30 godina C.I.O.S. Grupacija strateški i sustavno razvija svoje poslovanje, stvarajući respektabilne resurse proizvodnih kapaciteta, logističke i transportne infrastrukture, stručnih i kompetentnih kadrova. A to će nastaviti i u budućnosti- ističu u priopćenju.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika
Politika