Burna sjednica Općinskog vijeća u Brdovcu

Prostorni plan uređenja Općine Brdovec te Izvješće o izvršenju Proračuna za prošlu godinu izazvali su najviše reakcija kod oporbenih vijećnika
279307973_742839736903661_6119120338079119873_n

Burno je bilo na 7. sjednici Općinskog vijeća Općine Brdovec na kojoj su većinom glasova usvojene V. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Brdovec te Izvješće o izvršenju Proračuna za prošlu godinu.

Po ove dvije točke dnevnog reda najviše primjedbi imali su oporbeni vijećnici koji nisu podržali prijedloge, a unatoč velikoj želji da pokažu razloge radi kojih nisu „ZA“, ipak svi ti razlozi nekako ostaju u zraku. Iako je rasprava o Prostornom planu bila otvorena gotovo dvije godine, premda su održane dvije javne rasprave, neki vijećnici oporbe tek su na sjednici našli za shodno da upute neke primjedbe.

Ništa manje nije čudno ni prilikom rasprava o Proračunu slušati izjave oporbe kako „nisu stručnjaci za financije i ne moraju sve o tome znati“, ili su pak materijali toliko kompleksni da ih se ne stigne proučiti.

Ipak, neki se još sjećaju predizbornih plakata koji nisu ničim dali naslutiti kako netko nešto ne zna. Na tom tragu bile su i rasprave koje su u konačnici dovele do donošenja odluka većinom glasova, i to onog dijela vijećnika (SDP, HSU i HSS) koji je sposobniji i ušao je u tematiku općinskih financija ili pak prostornog uređenja općine.

Međutim, nije sve bilo toliko kompleksno i zahtjevno, pa su u konačnici oporbeni vijećnici podržali i prijedlog Odluke o javnim priznanjima, nisu imali ništa ni protiv imenovanja jednog trga u Drenju Brdovečkom, a sve su ruke bile u zraku i prilikom donošenja Odluke o kupnji dijela nekretnine nekadašnje PZ Sutla Šenkovec na lokaciji u Brdovcu.

Brdovec
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija