Brdovečko vijeće „uživo“: Kreće se u V. izmjene i dopune Prostornog plana

Nakon tri sjednice vijeća koje su brdovečki vijećnici održali elektronskim putem, konačno su se stekli uvjeti da se sjednica održi "uživo"

Nakon tri sjednice vijeća koje su brdovečki vijećnici održali elektronskim putem, konačno su se stekli uvjeti da se sjednica održi “uživo”.

Brdovečka kino dvorana bila je idealno mjesto za poštivanje svih preporuka, a vijećnici su na samom početku većinom glasova prihvatili odluke o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna. Prihodi su ostvareni s 90 posto od planiranih 47 milijuna kuna, dok su rashodi ostvareni s 85 posto , odnosno u iznosu od 40 milijuna kuna.

Ostale točke dnevnog reda usvojene su jednoglasno, a to znači da se kreće u izradu V. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Brdovec. Preliminarnim prijedlogom planira se smanjiti dio građevinskih područja koja su značajno udaljena od najbližeg izgrađenog dijela, a u planu je uvesti i red kod postavljanja baznih stanica elektroničke komunikacijske infrastrukture do sada postavljane bez jasnih kriterija i uvjeta, te bez ikakvog sudjelovanja jedinice lokalne samouprave.

Vijećnici su prihvatili prijedlog imenovanja ravnateljice Dječjeg vrtića Videk u Brdovcu, a nakon što će svoj mandat ravnateljice ustanove u osnivanju dovršiti Dragica Pernar, od jeseni funkciju ravnateljice će obnašati Dina Rendulić.

Na kraju sjednice načelnik Općine Brdovec Alen Prelec informirao je vijećnike o pokretanju radova na izgradnji nove plohe zaprešićkog odlagališta otpada. Naime, više od 5,5 milijuna kuna općine i Grad Zaprešić morat će platiti te radove, a za Općinu Brdovec to je dodatni trošak od 1,2 milijuna kuna kroz dvije godine. Hoće li to i ostati trošak općina, ili će se taj iznos prikupiti povećanjem cijena za korisnike tek se treba dogovoriti.