BOŽIDAR BALIJA, dopredsjednik i trener NK Brcko: Vjerujem da ćemo zadržati prvo mjesto i izboriti 1. ŽNL

I dok nogometni amateri još uvijek čekaju „zeleno“ svjetlo za početak trenažnih aktivnosti, odlučili smo potražiti dopredsjednika i trenera Nogometnog kluba Brcko, Božidara Baliju, čija seniorska momčad na polusezoni 2. ŽNL-Istok drži prvo mjesto

I dok nogometni amateri još uvijek čekaju „zeleno“ svjetlo za početak trenažnih aktivnosti, odlučili smo potražiti dopredsjednika i trenera Nogometnog kluba Brcko, Božidara Baliju, čija seniorska momčad na polusezoni 2. ŽNL-Istok drži prvo mjesto. Klub iz Brckovljana na polusezonu je otišao kao prvoplasirana momčad lige s 27 osvojenih bodova.

-S obzirom na to da smo prošle godine zbog niza okolnosti ostali na manjem broju igrača nego što je potrebno za neometano nastupanje na službenim natjecanjima, Uprava kluba je donijela odluku o privremenom istupanju kategorije seniora iz 1. ŽNL – Istok. Prije početka nove sezone, na našu adresu je stiglo jako puno upita i zahtjeva od mladih igrača koji su bili voljni trenirati i priključiti se radu kluba, zbog čega smo ponovno odlučili formirati seniore i uz nekoliko uvjetno rečeno starijih igrača okupili smo sada jednu jaku i stabilnu ekipu, sa spojem mladosti i iskustva, što pokazuju i dosadašnji rezultati u 2. ŽNL- započeo je razgovor dopredsjednik Božidar Balija, koji ne krije zadovoljstvo postignutim rezultatima u jeseni za nama.

Premijerna utakmica to nije sugerirala, no kako je prvenstvo odmicalo momčad se dizala igrački i rezultatski.

-Naravno da smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima, kao što je navedeno ranije, to je sada jedna čvrsta i stabilna ekipa predvođena s nekoliko naših dugogodišnjih igrača kojima su se pridružili mlađi igrači spremni za dokazivanje i daljnji napredak i rad. U prvu utakmicu smo ušli nakon kratkog pripremnog razdoblja, gdje se većina tih igrača prvi put vidjela i igrala zajedno. Nakon nekoliko uvodnih utakmica, stvari su sjele na svoje mjesto i počeo je uspon prema vrhu ljestvice, gdje smo i završili na kraju ove polusezone- priča nam Balija, koji vjeruje kako će momčad zadržati vodeću poziciju i izboriti povratak među županijske prvoligaše.

-Realno, tamo nam je i mjesto- kaže predsjednik nogometnog kluba iz Brckovljana, koji okuplja i veliki broj mladeži.

-Imamo sve dobne kategorije osim kadeta, a izgledno je da bi iduće sezone mogli imati i tu kategoriju. U svim kategorijama rad s djecom je na visokoj razini, broj djece je konstantno u porastu. Unatoč epidemiološkim mjerama i situaciji s virusom Covid-19 situacija s mlađim dobnim kategorijama je sve bolja i bolja. Imamo u svakoj kategoriji u prosjeku 20-ak igrača- pohvalio nam se Balija te najavio neke od budućih klupskih aktivnosti.

-Dugoročno gledano, sigurno nam je u planu promijeniti travnjak koji je sada star već 11 godina i polako je vrijeme da se zamjeni novim, modernijim. Također, potrebno je urediti i prostorije kluba i proširiti još dvije svlačionice, a planiramo ići i s postavljanjem manje tribine za gledatelje. Samim time bi uvjeti za treniranje bili još bolji i kvalitetniji, te bi shodno tome broj ekipa i članova kluba bio znatno veći nego sada- zaključio je razgovor dopredsjednik i trener NK Brcko Božidar Balija.