BOŽIĆNA PORUKA VELEČASNOG BOŽE PINJUHA – Isus je jedan od nas

Ta vječna Očeva Riječ u malom Bogu - Božiću, postala nam je bliska, jer Isus je jedan od nas - rođen u negostoljubivom svijetu, koji slabo mari za drugoga, omalovažen i prezren
DSC_2870

Dragi vjernici!

„Riječ tijelom postade“ ključna je misao susreta Boga i čovjeka u osobi Isusa iz Nazareta. U ovom Bogočovjeku ima mjesta za sve: ožalošćene, razočarane, iskorištene, potplaćene, izdane, grešne, bolesne, stare, ali i one mlade koji tragaju za smislom egzistencije, koji su istovremeno i sretni i puni dvojbi, koji se pitaju da li ostati pod ovim komadićem hrvatskog neba ili ga zamijeniti nekim hladnijim i tuđim.

Ta vječna Očeva Riječ u malom Bogu – Božiću, postala nam je bliska, jer Isus je jedan od nas – rođen u negostoljubivom svijetu, koji slabo mari za drugoga, omalovažen i prezren.

Ali u Božićnoj noći promatrajmo ga kao onoga zbog kojeg nebeske čete anđela pjevaju:

“Slava na visinama Bogu
A na zemlji mir ljudima,
miljenicima njegovim!“
Lk 2,14

Razmatrajmo ga ljubavlju ispunjenim srcem Marijinim, dubokom i znakovitom šutnjom Josipovom, jednostavnim očima pastira i s divljenjem mudraca. Gledajmo ga kao izvor utjehe i spasenja. Budimo otvorenog srca da priznamo kako Bog ne dolazi onako kako mi želimo, nego kako želi On, jer je tako za nas najbolje, makar u trenutcima patnje, straha ili očaja, to ne možemo spoznati.
Iskoristimo ovo milosno vrijeme da ga prepoznamo u bližnjima, u siromašnima, u bolesnima, beskućnicima i osamljenima.

Promotrimo Dijete u jaslama i posvjestimo si da je namjerno izabrao tako nam doći, da se Boga ne bismo bojali, da bismo uočili njegovu nevinost i ranjivost, ali i beskrajnu ljubav kojom želi zaogrnuti svakoga čovjeka i dovesti ga pred svoje milosno lice u vječnosti..

S tom nadom, želim svim ljudima dobre volje sretan Božić i obiljem blagoslova ispunjenu 2020. godinu.

Hrvatska
Križ
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija